Folosirea atei dentare

Cum se foloseşte corect aţa dentară?

Folosirea corectă a aţei dentare ajută la îndepartarea plăcii bacteriene şi a resturilor alimentare din spaţiile unde periuţa de dinţi nu prea ajunge – sub joncţiunea dentogingivală şi în spaţiile interdentare.

Placa bacteriană este principala cauză a cariilor dentare şi parodontopatiilor, de aceea se recomandă utilizarea zilnică a aţei dentare.Pentru ca folosirea aţei dentare să fie eficientă, respectaţi următoarele recomandări:

  • Folosiţi cam 45 cm de aţă şi înfasurati capetele aţei în jurul degetului din mijloc de la fiecare mână, lăsând 3-5 cm pentru lucru.
  • Mişcaţi aţa uşor în sus şi în jos între dinţi, ţinând-o drept între degetul mare şi degetul arătător.
  • Curbaţi aţa uşor la baza fiecărui dinte, pentru a curăţa sub baza gingiei. Nu rupeţi şi nu forţaţi aţa, pentru că puteţi tăia sau răni ţesutul gingival, foarte sensibil.
  • Curăţaţi fiecare dinte cu o altă porţiune curată a aţei.
  • Pentru a scoate aţa, folosiţi aceeaşi mişcare în sus şi în jos pentru a o scoate uşor dintre dinţi.

Folositi apa de gura pentru completarea igienei orale

Apa de gura este un antiseptic minunat pentru cavitatea bucala si asigura o respiratie placuta dupa clatire, dar nu inlocuieste periajul, ci vine sa-l completeze.

Cea in compozitia careia se gaseste si clorhexidina (un antiseptic recomandat pentru o gama larga de germeni) se foloseste in special preoperator si postoperator, in parodontopatii si alte afectiuni ale gingiei.
Cititi intotdeauna instructiunile de folosire si compzitia de pe ambalaje.